Filterbyte söndagen den 21 oktober 2018

Filterbyte söndagen den 21 oktober 2018

På uppdrag av bostadsrättsföreningen Brf Bergkanten i Liljeholmens styrelse, och i samråd med denna, kommer folkfilter att leverera och installera nya tilluftsfilter d.v.s. de filter som sitter bakom radiatorerna i varje lägenhet. De kontrollerar också tilluftsdonen och noterar eventuella felaktigheter.

Folkfilter räknar med att börja kl. 09.00 i Sjöviksvägen 128, sedan Sjöviksvägen 124 och sist Sjöviksvägen 114 där de räknar med att vara klara ca kl. 13. De går uppifrån och ner i husen.

Det är ett team om fyra/ fem vitklädda overallflickor, och -pojkar, som tassar in försiktigt i strumplästen och byter filtren. Det tar bara några minuter per lägenhet och representant från föreningens styrelse finns med.

Eftersom det finns serviceläge på låsen som tillåter styrelsen att komma in om ni inte kan vara hemma, ber vi er informera styrelsen om detta är fallet och sätta låset i serviceläget, så ordnar vi filterbytet. Serviceläget når man genom att låsa dörren utifrån och sedan ta ut nyckeln i läge ’kl. 10’

Ni måste flytta på möbler och sådant som kan vara i vägen och hindra folkfilter från att byta filtren, som sitter i en låda under respektive radiator. Det behövs ca en meters svängrum framför varje fönster utom i köket där det normalt inte sitter filter.

Folkfilters progressiva pollenfilter är framställda i Sverige, helt återvinningsbara och tillverkade i polypropylen utan inslag av glasfiber. Filtermediet rekommenderas av Astma- & Allergiförbund.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta styrelsen eller maila folkfilter på adress info@folkfilter.se

Bifogade filer